Tapio Puolimatka

Poliitikot hylkäsivät lapsen edun

Eduskunta hylkäsi Aito avioliitto -kansalaisaloitteen välittämättä siitä, että sukupuolineutraali avioliittolaki heikentää isän, äidin ja lapsen välistä sidettä ja siten heikentää perheen eheyttä. Sukupuolineutraali avioliittolaki kumoaa biologisen vanhemmuuden merkityksen, poistaa luonnollisen vanhemmuuden laista ja määrittelee avioliiton aikuisten ehdoilla niin, että aikuisten oikeus toteuttaa seksuaalista suuntautumistaan kumoaa lapsen oikeuden tuntea biologinen isänsä ja äitinsä ja kasvaa heidän hoidossaan.

Avioliiton muutos muuttaa yhteiskuntaa

Oxfordin yliopiston filosofin Joseph Razin mukaan vallitsevien avioliittokäytäntöjen muutoksesta seuraa väistämättömiä ja laaja-alaisia muutoksia vallitsevassa avioliittokäsityksessä. ”Muutokset eivät rajoitu siihen, että meille tuttuun heteroseksuaaliseen yksiavioiseen perheeseen lisätään uusia vaihtoehtoja. Kyseiset muutokset tulevat muuttamaan tuon perheen luonteen. Jos nämä muutokset juurtuvat kulttuuriimme, meille tutut aviosuhteet katoavat.” (Raz 393).

Nämä muutokset eivät tapahdu hetkessä, mutta ajan mittaan niillä on mittava vaikutus kulttuurin elinvoimaisuuteen. Kun laki viestii tuleville isille ja äideille, että he ovat korvattavissa, laki ei tue heidän pyrkimystään pitää perhettä koossa perhe-elämän paineiden kasautuessa. Lasten hyvinvointi puolestaan riippuu perheen eheydestä: hajoava perhe heikentää uuden sukupolven kehitysedellytyksiä.

Poliittisten päättäjien opportunismi

Lisääntyvä perhe-elämän hajoaminen johtaa yhteiskunnallisiin ongelmiin. Poliittiset päätöksentekijät ovat kuitenkin haluttomia tiedostamaan näiden ongelmien johtuvan perhe-elämän hajoamisesta, koska he silloin joutuisivat toimimaan vallitsevan muoti-ideologian vastaisesti. Siksi he eivät pyri muuttamaan kehityksen suuntaa, kuten Patricia Morgan kirjoittaa:

”Kun yhteiskunnallinen yhteenkuuluvuus heikkenee ja yhteisöllinen elämä atomisoituu, persoonallisen itsemääräämisoikeuden tuntu heikkenee. Kun mikään tietty elämäntapa ei toimi mallina, koska kaikki ovat hyväksyttyjä, yhteiskunnallisesta pirstoutumisesta tulee melkeinpä hyve. Mutta samalla kun ihmiset ovat ehkä vapaita valitsemaan elämäntapansa ja ihmissuhteensa halujensa ja oikkujensa mukaan, tämä vapaus myös lisää vieraantumista ja voimattomuutta.”

Voisi kuvitella, että lasten pahoinvoinnin lisääntyminen välttämättä johtaisi poliittiseen yritykseen vahvistaa isän, äidin ja lasten yhteenkuuluvuutta, erityisesti koska lasten pahoinvoinnin ilmentämä inhimillinen kärsimys ja siitä johtuvat taloudelliset kustannukset jatkuvasti kasvavat. Poliitikkoja kuitenkin usein ohjaa oman uran edistäminen enemmän kuin yhteinen hyvä. ”Perheen hajoaminen on jo tuottanut valtavia ongelmia ja kustannuksia ilman että olisi tehty yhtään yritystä tarttua ongelman juuriin ja kääntää suuntaa.” (Morgan 218.)

Kirjallisuus

 

Morgan, Patricia (2014) The Marriage Files: The Purpose, Limits and Fate of Marriage. London: Wilberforce Publications.

Puolimatka, Tapio (2017) Seksuaalivallankumous - perheen ja kulttuurin romahdus. Perussanoma.

http://perussanoma.fi/p/403-seksuaalivallankumous/

Raz, Joseph (1988) The Morality of Freedom. Clarendon Press

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perhemuodot moninaistuvat siis ja siksi poliittisessakin päätöksenteossa on varauduttava kohtaamaan erilaisia uusia haasteita :

"Monimuotoiset perheet -verkoston tavoitteena on koota tietoa monimuotoisten perheiden tilanteista ja tuoda tämä tieto päättäjien käyttöön. Perheiden monimuotoisuus tulee ottaa lähtökohdaksi kaikessa perhepoliittisessa päätöksenteossa.
Perhepoliittiset päätökset on valmisteltava siten, että ne ottaisivat alusta asti huomioon perheiden monimuotoisen todellisuuden. Näin säästytään turhilta muutosprosesseista tilanteissa, joissa joudutaan toteamaan, että päätökset ovat jo syntyessään torsoja eivätkä huomioi suurta osaa suomalaisista perheistä.

Tälle sivustolle on koottu Monimuotoiset perheet -verkoston järjestöjen poliittiset tavoitteet. Verkostolla on muutamia yhteisiä ja erittäin tärkeiksi priorisoituja tavoitteita. Näitä ovat:

- Perhevapaajärjestelmä huomioi monimuotoiset perheet
- Perheet saavat enemmän tukea ja apua moninaisten elämäntilanteiden kohdatessa
- Lapsille voidaan varmistaa oikeus tavata sosiaalisia vanhempia
- Perheille tarjotaan psyykkistä tukea kriisin kohdatessa ja kriisien jälkihoitoon kiinnitetään riittävää huomiota
- Taloudellisten etuuksien rakenteelliset epäkohdat korjataan siten, että monimuotoisten perheiden taloudellinen toimeentulo turvataan samalla tavalla kuin muidenkin perheiden

Lisäksi kaikkea hankkeen toimintaa läpäisee rasisminvastainen eetos."

http://www.monimuotoisetperheet.fi/tavoitteet/

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Joojoo, kun homot pääsevät naimisiin tulee ilmalevitteinen ebola ja tappaa kaikki. Katsotaan 20 vuoden kuluttua että minkälainen katastrofi tuli. Sen valossa katsotaan sitten teidän kykynne esim. arvioida lasten etua. Lienee merkittävää kun teet jotain uusia aloitteita kuitenkin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kaltevalla pinnalla pyörii tuo "lapsikortti". Kyllä sillä taitaa olla jokin toinen syy.

Arto Jääskeläinen

Kalteva pinta tarkoittaa, että yksi asia/ongelma tuo perässään toisen, joka tuo perässään seuraavan, joka tuo perässään seuraavan.... jne.

Samalla tavalla voidaan ajatella poliittista suunnitelmaa ikään kuin vaiheittaisena projektina. Ensin osa1, sitten osa2, sitten osa3, jne., jossa seuraava osa riippuu edellisen osan loppuunsaattamisesta.
Tuokin on siis kalteva pinta jossa avaus on se osa1, jne.

Olen siitä samaa mieltä, että spn-avioliiton hyväksymiseen liittyy kalteva pinta.

Olen sitä mieltä, että ulkoinen adoptio samaa sukupuolta olevalle parille ei ole hyväksyttävä idea lapsen itsensä kannalta. Mieti.
Kyseessä ei ole se, etteikö voisi olla aivan erinomainen huoltaja. Mieti sitä lapsen itsensä kannalta.

Ei tämä ole mitään vitsailua tai vihamielisyyttä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heikoilla kantimilla on perinteinen perhe- ja avioliittokäsitys, jos se nyt tähän avioliittolain uudistukseen kaatuu.

Arto Jääskeläinen

Keskustelu spn-kannattajien kanssa on kovin hankalaa yleensä siitä syystä, että sieltä puuttuu korvat ja halu käsitellä asiakysymyksiä.

Niin kävi eduskunnassakin lähetekeskustelussa.

Ei kiinnostanut salissa spn-kannattajia kuunnella ja käsitellä varsinaisia asioita. Sen sijaan toistettiin robottimaisesti rakkautta, onnea, syrjimistä, arvotonta näytelmää, täyttä hölynpölyä käsittelmättä lainkaan asiakysymyksiä. Ei pienintäkään kiinnostusta syventyä asioihin tai ongelmakenttään. Siinä olikin varsinaisesti se arvoton näytelmä, josta he itse kertoivat.

Aito avioliitto aloitetta puolustaneet kansanedustajat olivat hyvin syventyneet asioihin ja argumentoivat asiakysymyksiä johdonmukaisesti. Ammattitaitoisia, asiallisia ja hyvässä järjestyksessä edenneitä esityksiä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

On myös huomioitava että keskustelu AA-kannattajien kanssa on kovin hankalaa myös siitä syystä että heiltäkin puuttuu korvat ja halu käsitellä asiakysymyksiä. Eli taitaa molemmilla osapuolilla olla korvissa ja ymmärryksessä vikaa.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #41

Olen väitellyt asiakysymyksistä todella lukemattomia kertoja, niin katu/torikampanjoiden aikana kuin keskustelupalstoillakin. Ja kuullut varmasti kaikki väitteet. Olen ottanut vastaan vastapuolen solvauksia ja raivokasta syyttelyä aina vaan uudestaan. Pyrin silti aina asiallisesti ja johdonmukaisesti perustelemaan kantani.
Eräs nuori tokaisi jäätyään tappiolle väittelyssä, kun kaikki hänen argumentit juopoista ja narkkareista heterovanhemmista oli käytetty, että "onneksi kuolet ennen minua!" ja lähti kiukkuisena pois.
Keskustelukulttuurissa on usein aikamoinen ero Aa-kannattajien ja -vastustajien välillä.

Käyttäjän MattiPntinen kuva
Matti Pöntinen

Liisa Polameri minkä aattelit sit olevan se oikee syy miks vastustetaan tota spn avioliittolakia? Kyl se toi lasten edut on se syy.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jos vastaan suoraan et usko kuitenkaan. Jos luet raamatun, niin löydät sieltä vanhoja kieltoja ja käskyjä, sukupuolen mukaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä tulee tähän aito avioliitto-äänestykseen, niin hämmästyttävää tässä on Kokoomuksen ja Kepun kansanedustajien enemmistön opportunistinen äänestyskäyttäytyminen. Voivatko ihmiset olla todella näin sokeita? Eivätkö he toisiaan näe, mihin tämä johtaa. Blogisti tuo tämän asiantuntijana erittäin hyvin esille. Ehkä tämä professorin blogi avaa heille näkemystä tässä asiassa isossa kuvassa ja pitkässä juoksussa tai sitten ei. Vahinko on tapahtunut joka tapauksessa ja sen kanssa joutuu yhteiskunta elämään.

Blogin nimi kertoo kaiken: ”Poliitikot hylkäsivät lapsen edun”.

Olisi luullut, että naiskansanedustajista olisi löytynyt järkevää ajattelua tässä asiassa. Moni heistä on sentään äiti. Itse asiassa tämäkin äänestys on puhdasta jatkumoa yhteiskunnan perussolun, aidon lapsiperheen horjuttamiseksi. Sitä tehdään kaiken aikaa sekä taloudellisella että moraalisella tavalla. Tämä horjuttaminen alkoi jo Halosen presidenttikaudella. Tämä on jo nyt aiheuttanut seurauksia, josta esimerkkinä noin 50 000 nuorta miestä on ”kateissa.”

Linkki kansanedustaja Peter Östmannin blogiin puhuu puolestaan. Kokoomuksesta löytyi sentään yksi kansanedustaja, Susanna Koski aidon avioliiton puolesta. Äänestystulos toimii samalla nykyisen ”yhteiskuntamoraalin” mittarina. Opportunismi on voimissaan. Tavallisen tallaajan on hyvä tietää, mitä tarkoittaa opportunismi. Se merkitsee kulloistakin tilannetta hyväksi käyttävää, vallitsevia oloja myötäilevää asennoitumista tai niiden hyväksikäyttöä moraalisista näkökohdista välittämättä.
Suomi-neito on vaarallisella tiellä. Seuraava ”kilometritolppa” on eutanasia, ilmeisesti myös opportunismin läpihuutojuttuna.
Domino-efekti: moraalin vararikko – yhteiskuntarauhan vararikko - itsenäisyyden vararikko voi toteutua loogisesti tällä kehityksellä.

http://peterostman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231667...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Millä ihmeen perusteella voi väittää, että 50 000 nuorta miestä on kateissa ja se johtuu jostain Halosen kaudella alkaneesta viherpunameiningistä? Ensinnäkin po. luku koskee työikäisiä, joista siis kaikki eivät ole nuoria. Jokainen syrjäytymisvaarassa oleva on toki liikaa.

Pidän todennäköisempänä syynä miesten ongelmille vanhentuneita ja ahtaita miehen malleja. Niitä, joita Mikkola epäilemättä pitää erinomaisina ja oikeina.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Älykkyys ja älyttömyys ovat perinnöllisiä ominaisuuksia.

Käyttäjän JanneKorhonen kuva
Janne Korhonen Vastaus kommenttiin #14

Aivan:

Laaja tutkimus: Uskonnolliset vähemmän älykkäitä kuin ateistit
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-2000000647575....

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #19

Onhan ihan selvää, että tällaisen tutkimuksen tekemiseksi tarvitaan voimakas kristinuskonvastainen motiivi. Keinot löytyvät sitten tarpeen mukaan.

Juuso Hämäläinen

Kirjoitus on asiaa. Nykyinen avioliittolaki populismia muunnettuna laiksi. En toista perusteluita. Tulee haukutuksi muuten homofobiasta kärsiväksi taantumukselliseksi. Lain puoltajat eivät todella näe muuta kuin aikuisten halut ja edut. Todella härskin itsekästä ajattelua.

Juuso Hämäläinen

Nykyinen valtava toivottomuus varsinkin nuorten keskuudessa on masentavaa katsoa. Joka toinen heistä on avioeron runtelemasta perheestä ja heillä on läheisyydessään yhtä ajopuuna olevia aikuisia, joista ei mitään henkistä tukea aikuiseksi kasvamiseen. Usein ei edes taloudellista tukea.

Nuoret havaitsevat hyvin varhain olevansa yksin kaiken kaaoksen keskellä. Se vie elämänhalun, uskon pärjäämiseen, tuhoaa haaveet ja johtaa henkisiin ongelmiin. Masentuneiden, terapiaa tarvitsevien ja nappeja syövien nuorten määrä on kasvanut rajusti.

Nuori, joka joutuu hakemaan pakon edessä erilaista tukea yhteiskunnan laitoksilta, on jo parikymppisenä yhtä valmis laitostumaan kuin 100v mummonsa.

Viherpunapiipertäjät moniarvoisuuden kuplassaan näkevät tämän luonnollisena ja hyvänä kehityksenä. Sen tuloksena on täysi arvottomuus, esikuvien puute ja inttämä, jonka mukaan kaikki on ok. Sellainen ei tee nuoren elämän alkua helpoksi. Sossun täti tulee paremmaksi kaveriksi ja pitkäaikaisemmaksi tukipylvääksi kuin omat vanhemmat, joita monella jo useampia kuin kaksi. Usein ainakin neljä. Heillä kaikilla kiire uusperheidensä kanssa ja uusien lapsien hankinnassa uuden liiton siteeksi, vaikka vanhatkin heitteillä.

Käyttäjän JormaTuomainen kuva
Jorma Tuomainen

Miten ne nyt voi jo terapiaa tarvita kun uusi avioliittolaki ei ole voimassa? Senhän vasta pitäisi tuhota nuoriso, lapset, perheet ja aiheuttaa maailmanloppu?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Taitaa olla esimerkiksi psykiatrien sohvat pullollaan ääriuskispiirien entisiä lapsia koittamassa koota itseään kasaan traumoistaan ja syyllisyydestään esim lestadiolaisen lapsuuden jälkeen.

Siinä voi sitten miettiä olisiko ollut parempi kasvaa kahden rakastavan isän tai äidin kanssa verrattuna siihen, että on joutunut isän ja äidin sekä suvun hylkäämäksi.

On sitä lasten edun suhteen muitakin ongelmia, joilta pitäisi suojella eivätkä ne ole sukupuoleen liittyviä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Saako tällaisesta kirjoittamisesta isonkin tyydytyksen?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Ikävienkin tosiasioiden kirjoittaminen on välillä tarpeen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #25

Tosiasioihin liittyen kirkosta voi aina erota, mutta Jumalasta eroaminen ei ole niinkään helppoa. Se, mitä vuosien ja vuosikymmenien aikana on kertynyt ja kertyy korvien välissä olevalle ”kovalevylle” ei ole formatoitavissa. Lähdön hetkellä on mukana elämän aikana kerätty mahdollinen "painolasti", jota ihminen ei voi itse formatoida pois omalta "kovalevyltään". Ihmisen teot, niin hyvät kuin pahatkin, ovat mukana "jälkikäsittelyä" varten. Minusta tässä on logiikkaa.
Luoja rakentaa avaruuden vetypilvestä tähden, joka räjähtää supernovana tuottaen siten alkuaineita emogalaksiin uuden elämän rakennuspalikoiksi. Supernovan tuloksena syntynyt neutronitähti on niin tiheää ainetta, että teelusikallinen sitä painaa monta miljoonaa tonnia. Jo pelkästään tätä taustaa vasten jälkikäsittelyn tekemättä jättäminen ihmisen "kovalevylle" olisi täysin logiikan vastaista.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #27

Miten supernovat ja neutronitähdet liittyvät kirkosta eroamiseen, vaikka sinänsä mielenkiintoisia asioita ovatkin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Adoptiovanhempien kelvollisuus syynätään perusteellisesti, lapsen etu toteutuu varsin luotettavasti. Sen sijaan luonnonmenetelmällä lapsen hankkivilta ei vaadita mitään.

http://opehuone.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231680-se...

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Muutoslain voimaan tultua "syynäykseen" on painetta tulla toisia myöntämisperusteita, kuten esim.kiintiöajattelu ym. jolloin lapsen etu ei enää olekkaan se ensisijainen.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Mistä kiintiöistä puhut? Voisitko täsmentää?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Just tätä ennustelinkin blogikirjoituksessani: Seuraava aa-höpsöjen huuruinen väite on sitten se, että on jo valmiiksi suunniteltuna joku homojen ohituskaista.

Arto Jääskeläinen

@Esa Mäkinen

Ulkoinen adoptio samaa sukupuolta olevalle parille ei ole hyväksyttävää ajatellen lapsen itsensä kannalta.

Kyse ei ole siitä, etteikö huoltaja kykenisi huolehtimaan hyvin. Jos ajatellaan vain huoltajuutta niin sittenhän lastenkoti pärjäisi oikein hyvin, ammattimaiset huoltajat ja enemmänkin kuin kaksi.

Asia on jotain ihan muuta. Mieti sitä lapsen kannalta.

Vaihtoehtona tavanomainen mies + nainen pari.

Ja oletetaan tietysti molemmissa vertailutapauksissa hyvä huoltajuus.

Ei me pelleillä näillä asioilla.
Eikä tehdä arvotonta näytelmää, kuten spn-avioliittolain puolustajat eduskunnassa kun olisi pitänyt käsitellä varsinaisia asiakysymyksiä.

Kyllä asioissa on aina pointti.

Käsi sydämelle.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Mikä se pointti tarkalleen ottaen on? Miten kaksi miestä tai jopa kaksi naista on huonompi huoltajapari kuin mies ja nainen?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #33

Luitko lainkaan mitä kirjoitin ? Uusi yritys.
Ajatuksen kanssa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No sanopa mitä muuta? Tutustu adoptioprosessiin ja kerro mikä. Ai ei löydy sieltä?
Taitaa olla se homouden kauhistus?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #36

Luitko lainkaan mitä kirjoitin ? Uusi yritys.
Ajatuksen kanssa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #38

Kun nyt useampikaan lukija ei sitä pointtia löydä, niin miten olisi uusi yritys sen kirjoittamisessa?

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #39

Arto Jääskeläisen kommentit on ihan keskivertoymmärryksellä ymmärrettävissä, jos haluaa, mutta jos ei niin ei...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #38

Kommentissa 30 et kerro mitään suoranaista syytä, miksi adoptioprosessin läpi hyväksytysti selvinnyt samansukupuolinen pari olisi huonompi vaihtoehto kuin samoin suoriutunut erisukupuolinen.

Eli mikä se syy on? Mikä muu se voi olla kuin homous?

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #42

Kirjoitan saman uudestaan. Kuten jo aiemmin olen todennut, keskustelu vihervasemmistolaisen ajatusmaailman omaavan kanssa voi olla vaikeaa siksi, että ei kuulla, nähdä eikä välitetä:

Ulkoinen adoptio samaa sukupuolta olevalle parille ei ole hyväksyttävää ajatellen lapsen itsensä kannalta.

Ei kannata kysellä enempää, ellei tuota asiaa halua ymmärtää.

Kysyit liittyykö se homouteen. Tottakai se tilanne, että on samaa sukupuolta oleva pari johtuu siitä. Miksi oikeastaan kysyt noin jokaiselle itsestäänselvää asiaa ? Tai oikeastaan turha kysymys vihervasemmistolaisen aate- ja arvomaailman vuoksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

Samaa sukupuolta olevan parin huonommuudesta vanhempina ei ole tieteellistä näyttöä (ja on turha esittää mitään Regnerusta ym. uskovaishuuhaata nyt vastaväitteeksi). Siksi näkemyksesi on kirjaimellisesti järjetön ja pelkästään homofobinen, kirjaimellisesti saa senkin termin nyt käsittää.

Arto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #45

Sanon nyt sinulle kolmannen (3) kerran:

Kyse ei ole siitä, pystyykö vanhemmat huolehtimaan vai ei.

Ulkoinen adoptio samaa sukupuolta olevalle parille ei ole hyväksyttävää lapsen itsensä kannalta.

Tuo asia on täysin riippumaton siitä, mitä minä itse olen.

Ymmärrän kyllä, että vihervasemmistolaisena mielellään heität noita homofoobinen, tms. nimityksiä minulle. Kohtelen vähemmistön edustajia yhtä hyvin tai huonosti kuin muitakin enkä kieltäydy arvostelusta vain siksi, että asia koskee vähemmistön edustajaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #48

No esitä jo viimein se perustelu. Olet nyt toistanut saman perustelemattoman väitelauseen monesti ja syytellyt ymmärtämättömyydestä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #45

Esa, varmaan voit näyttää sitä materiaalia, joka väitteesi todistaa!

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #36

Onko asialliset kommentit liikaa pyydetty?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #50

Näyttävät olevan, kun asialliseen tiedusteluun perusteluista ei tule vastausta. Ainoa johtopäätös on, ettei mitään perustelua ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä nää "suvaitsevaiset" aitoavioliittolaiset jaksaa jatkaa.

Koittakaa nyt jo ymmärtää, että teidä keskiaikainen ajatusmaailma on nyt kokenut se viimeisen tappion. Muu suomi nyt jatkaa elämäänsä ja maaliskuussa on kaikilla tasa-arvoiset mahdollisuudet avioitua.

Te voitte jatkaa tätä älytöntä ristiretkeänne, mutta ainoa mitä se saa osakseen on sääli.

Lapsi on terve kun se leikkii, mutta sairas jos ei ymmärrä lopettaa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Tunnetkos avarakatseinen Petteri keskiaikaa?

Arto Jääskeläinen

Se ajatusmaailman tappio ja rappio on siellä ylimielisen omahyväisen vihervasemmistolaisen/feministisen ideologian puolella, jota meille pyritään työntämään pala palalta.

Hyvät katselijat, seuraavana vihervasemmiston ohjelmassa:

- Äitiyslaki (väärennetään äidin käsite)
- Eutanasia (esitetään ihmisen tappaminen kauniina asiana)
- Transasiat (tuodaan muuta puppua ohessa)
.
.
Systemaattisesti pukataan noita peräkkäin. Kalteva pinta vie, tiedotusvälineet lobbaa ja ruletti pyörii kuin voideltuna kun Kokoomuskin pääosin nykyään kumartaa vihervasemmistoa.

Käyttäjän AnttiKukkola kuva
Antti Kukkola

Oletko sinä Tapsa ikinä kokeillut olla miehen kanssa parisuhteessa? Et voi tulla tänne huutelemaan koska ei ole asiasta kokemusta.

Arto Jääskeläinen

Sinä olet kiinnostunut suhteista toisten miesten kanssa.

Professori Puolimatka on kiinnostunut lasten asemasta.

Tieteellistä tutkimusta tehdään hieman eri menetelmin, kuin käymällä suhteissa miesten kanssa.

Käyttäjän JanneKorhonen kuva
Janne Korhonen

Lapsiasiavaltuutettu haluaa puuttua lasten oikeuksiin uskonnollisissa yhteisöissä:

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005091632.html?ut...

Ja tämänkin takia uskovaisten lapsista tulisi tehdä lapsivaikutusten arviointi:

http://m.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/uusi-tutk...

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kurttilan omissa taustoissa on liittymäkohtia asiaan.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Lainaus "Sukupuolineutraali avioliittolaki kumoaa biologisen vanhemmuuden merkityksen, poistaa luonnollisen vanhemmuuden laista ja määrittelee avioliiton aikuisten ehdoilla niin, että aikuisten oikeus toteuttaa seksuaalista suuntautumistaan kumoaa lapsen oikeuden tuntea biologinen isänsä ja äitinsä ja kasvaa heidän hoidossaan."

Eli jos heteroavioliitossa oleva aviopari saa lapsen niin spn-avioliitto laki kumoaa heidän biologisen vanhemmuutensa merkityksen. Muuttaa lakia niin että he eivät ole lapsensa vanhempia. Ja vielä sama laki pakkohuostaanottaa lapsen perheestä pois koska he ovat heteropari. Mun mielestä se lainmuutos ei ihan tuota tarkoittanut.

Arto Jääskeläinen

Tulkintasi on nälvimistä asian ohi ja sanotun väärentämistä.

Tiedät, että lainauksen tekstissä puhutaan homoliitoista ja spn-avioliittolain seurausvaikutuksista.

Tiedät, että homot/lesbot eivät voi saada lapsia omin neuvoin keskenään.

Tiedät, että lapsia vaaditaan tuohon tilanteeseen AINA jollain keinolla ulkoapäin, minkä seurauksena lapselta puuttuu biologinen äiti tai isä.

Se EI ole lapsen etu.

Spn-avioliittolaki viis veisasi lapsen edusta tuoden myös ulkoisen adoption homo/lesbopareille miettimättä lainkaan asiaa lapsen näkökulmasta ja painotti vain aikuisten halujen toteuttamista "tasa-arvona". Kuitenkin kesällä 2016 Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin vahvisti selkeästi, että ei ole mikään ihmisoikeusloukkaus tai syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona. Eli alkuperäinen peruste avioliiton syrjivyydestä vain miehen ja naisen liittona oli täyttä puppua.

Kun asiat nostettiin esiin ja haluttiin antaa lisää näyttöä spn-avioliittolain ongelmallisuudesta, seliteltiinkin vastapuolella eduskunnassa että eihän edellisen eduskunnan tekemää lakia voi peruuttaa eikä edes harkittu asiakysymyksiä. Vain kourallinen kansanedustajia oli paikalla lähetekeskustelussa. Valtaosa ei tiennyt mitään keskustelusta. Voi vain arvailla millaisilla mielikuvilla kansanedustajat sitten äänestivät.
Ihmettelen miten eduskunta voi toimia, kun "edellisen eduskunnan virhettä ei voi korjata".

Spn-avioliittolaki ajettiin läpi valheella syrjinnästä ja harkitsematta asioita lapsen näkökulmasta.

Puolimatka on täysin oikeassa tuossa lainatussa tekstissä ja sanoo sen tarkasti oikein joka detaljia myöten.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voisitko muuten viimeinkin linkittää sen EITn päätöksen, johon olet varmasti kymmeniä kertoja vedonnut. Sitä linkkiä kun ei tunnu löytyvän edes homokammoasialla vouhkaavien eurooppalaisten järjestöjen jutuista. Erikoinen tapaus...

Ettei vaan kyseessä olisi se tapaus, jossa erään pikkukaupungin pormestari vihki samaa sukupuolta olevia avioliittoon ennen kuin Ranskassa oli laki siitä? Kyse oli eräänlaisesta mielenosoitustempauksesta. Nuo sivilivihkimiset mitätöitiin ja näin protesti kulki sitten valitusten kautta aina EITn pöydälle saakka.

Toimituksen poiminnat