Tapio Puolimatka

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaa tiedonvälitys

Yle, Sipilä ja vapaa tiedonvälitys

Jos tämä on totta, niin Ylen johdossa on irtisanottavia http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sk-paaministeri-sipila-vaiensi-ylen-terrafame-uutisoinnissa/6191984 .  Johdon käsky vaieta Sipilään kohdistuvista epäilyistä tekee valtio-omisteisesta Ylestä epäluotettavan ja sitä Suomen maine vapaimman tiedotuksen maana ei kestä. Ylen luotettavuus on kyseenalaistunut uutiskanavana ja yhteiskunnallisen keskustelun välineenä.

Pitäisikö ikävistä tosiasioista vaieta?

Niilo ja Päivi Räsäsen kirja Avioliitto (Uusi Tie, 2016) on herättänyt paljon kohua. Tästä kirjasta on medioissa laajalti lainattu seuraavaa lausetta: ”On julmaa ja rakkaudetonta, jos homoseksuaalisuuden harjoittamista ei sanota synniksi.” Helsingin Sanomien lainattua tätä lausetta siihen viittasi myös Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä kirja-arviossaan.

Bloggaajasta puolueen puheenjohtajaksi

Viime lauantaina 11.6. minut valittiin Piraattipuolueen puheenjohtajaksi. Tuntuu sopivalta kirjoittaa ensimmäinen avaavampi kirjoitus tästä juuri sille alustalle, mistä koko yhteiskunnallinen aktiivisuuteni alkoi. Ensimmäinen julkinen, omalla nimellä ja omalla kuvalla, kirjoittamani yhteiskunnallinen kirjoitukseni näki päivänvalonsa Uusi Suomi Puheenvuoro -palvelussa 20.10.2011.

Erikoistoimittaja Ervastin potkut Yleisradiosta

Erikoistoimittaja Pekka Ervasti sai potkut Yleisradiosta ilmeisesti hänen blogi-kirjoituksensa Yhdysvallat, rakkaani! takia. Kirjoitus on kriittinen ja siinä on sosiologista oivallusta.

Pekka Ervasti kuvailee blogissaan, miten entisaikojen suomettuminen ja Neuvostoliiton mielistely on vaihtunut Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten mielistelyyn. Hän siteeraa nokkelasti ulkoministeri Soinin puhetta ja kehottaa lukijaa korvaamaan puheessa Yhdysvallat Neuvostoliitolla.

HS-Pravda tuntee vain oman erinomaisuutensa

"Eurooppalainen sananvapausajattelu on laajentunut ihmisten oikeudesta sanoa myös oikeuteen saada tietoa ja kuulla mielipiteitä. Ei riitä, että joku on äänessä, vaan tarjolla on oltava laadukkaita, totuuteen pyrkiviä ja monipuolisesti maailmaa tarkastelevia puheenvuoroja."

Näin korkealentoisesti kirjoitetaan tänään HS-Pravdan pääkirjoituksessa. Toteamus on totta, mutta se ei näytä koskevan sen kirjoittajia, Helsingin Sanomia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä